Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivumme toimisi oikein, esimerkiksi suojaustoiminnot tai evästeiden suostumusasetukset.
Mieltymysevästeiden avulla sivusto tallentaa tietoja, jotka muuttavat sivuston käyttäytymistä ja ulkonäköä, kuten kielivalintoja tai käyttäjän sijainteja.
Parantaaksemme verkkosivuamme keräämme nimettömästi tietoja tilastollisiin ja analyyttisiin tarkoituksiin. Näiden evästeiden avulla voimme esimerkiksi seurata verkkosivumme tiettyjen sivujen käyntien määrää tai kestoa, mikä auttaa meitä optimoimaan käyttäjäkokemusta.
Nämä evästeet auttavat meitä mittaamaan ja optimoimaan markkinointitoimiamme.
Nousiaisissa Kotipellon kasvihuoneissa viljellään syötäviä kasveja ja kukkia ympäri vuoden. – Puutarhurille tämä on unelmapaikka, tiivistää puutarhuri Suvi-Tuulia Hurme tuntemuksiaan.
Hurme on työskennellyt Kotipellon puutarhalla reilun vuoden. Hän vastaa muun muassa kasvien istuttamisesta ja uusien tuotteiden koekylvöistä – ja koekylvöjä Kotipellossa tehdään jatkuvasti.
Kolmessa kasvihuoneessa viljellään lähes 140 erilaista syötävää kasvia. Tuotevalikoima elää jatkuvasti, ja tällä hetkellä kukkien ohella suosittuja ovat erilaiset sinapit sekä pippuriset krassit.
Kotimaan lisäksi kasveja viedään Ruotsiin ja Hongkongiin. Vientiä on tarkoitus kasvattaa edelleen.
Puutarhuri Hurme pitää erityisesti viljelemiensä kasvien monipuolisuudesta. Työpaikalla mietitään koko ajan uutta, ja hän on voinut hyödyntää työssään myös aiemmin hankkimaansa artesaanikoulutustaan.
– On ajateltava sitä, miltä syötävät kukat näyttävät ravintola-annoksissa ja miten ne pakataan kauniisti.
Kasvihuone on puutarhurista miellyttävä työpaikka, vaikka lämpötila nousee kesällä jopa yli 40 asteeseen.
– Myös ilman kosteus on huikea, mutta en valita, olen niin kesäihminen.
Pöydät, joilla kasveja hoidetaan, ovat vajaan metrin työskentelykorkeudessa. Pienikokoiselle Hurmeelle korkeus riittää. Selälle hyvä työskentelyasento on erityisen tärkeää ammatissa, jossa työpäivä vietetään seisten aamu kuudesta puoli kahteen päivällä.
– Työnantaja kustantaa kaikille työntekijöille turvakengät.
Toinen työturvallisuustekijä ovat käsineet, joita kannattaa pitää käsissä kasveja leikatessa. Nokkosia käsitellessä niitä saa olla jopa kolmet päällekkäin.
Torjunta-aineita Hurme ei joudu käsittelemään, sillä Kotipellossa käytetään vain biologista torjuntaa. Lisäksi puutarhassa viljellään vain kasveja, joissa ei ole allergeeneja. Esimerkiksi sellerinversolla olisi taattu menekki, mutta sitä ei puutarhan valikoimiin oteta, koska niin monet ovat sellerille allergisia.
Kuntoaan puutarhuri Hurme hoitaa juoksemalla 5–10 kilometrin lenkkejä pari kolme kertaa viikossa.
– Jossain välissä kävin myös kuntosalilla, mutta reippaus ei riittänyt. Vuorokauden tunnit loppuivat kesken, iloinen viherpeukalo hymyilee.
In too many work communities, silence is still probably the most common way to solve problems. People remain silent about difficult matters because they do not want to insult or burden others or show their own incompetence. It seems like Finns have taken the old saying “speech is silver, silence is golden” a little too
Modernin metsätyökoneen ohjaamossa on hiljaista ja lämmintä. Ja helteellä puolestaan mukavan viileää. Nykypäivänä haasteena ovatkin pitkät vuorot ja jatkuva istuminen.
Etätyössä tarvitaan uudenlaista sosiaalista älykkyyttä, kun tunnetilatkin pitäisi aistia verkon kautta. Työyhteisössä jokainen on vastuussa viestinnän tehosta ja kommunikoinnin sujuvuudesta.
Kalakauppias Max Grönholm ei suostu nimeämään lempikalaansa, sillä ei ole olemassa kalaa, josta hän ei hyvin valmistettuna pitäisi. Lempivedeneläviään Maxin Kala on myynyt vuodesta 2016 Espoon Kauklahdessa. Max perusti kaupan vanhaan puutaloon kiemuraisen kylätien varrelle, ja siitä asti kauppa on käynyt. Jopa niin hyvin, että viime vuonna myymälä siirtyi isompiin tiloihin Kauklahden Lasihyttiin. Intohimo tuoreeseen