Kalakauppias haluaa olla avoin pomo
Kuvateksti: Maxin Kalassa on kuvausaamuna täysi tohina. Max Grönholm ottaa puhelimessa tilausta vastaan. Vieressä Henna Vartiainen, Jan Warma, Miki Kurkela, Taina Grönholm ja Elisa Varesmaa. Keittiössä pyörii Maxin puoliso Krista Ylinen.Kalakauppias Max Grönholm ei suostu nimeämään lempikalaansa, sillä ei ole olemassa kalaa, josta hän ei hyvin valmistettuna pitäisi.
Lempivedeneläviään Maxin Kala on myynyt vuodesta 2016 Espoon Kauklahdessa. Max perusti kaupan vanhaan puutaloon kiemuraisen kylätien varrelle, ja siitä asti kauppa on käynyt. Jopa niin hyvin, että viime vuonna myymälä siirtyi isompiin tiloihin Kauklahden Lasihyttiin.
Intohimo tuoreeseen ja laadukkaaseen kalaan sai Maxin siirtymään kaupan kalatiskiltä yrittäjäksi. Tuoreuden takaamiseksi kauppa on auki vain tiistaista lauantaihin.
Intohimo tuoreeseen ja laadukkaaseen kalaan sai Maxin siirtymään kaupan kalatiskiltä yrittäjäksi.
Aluksi Max työllisti itsensä lisäksi puolisonsa Kristan, mutta nyt yrityksessä on jo seitsemän vakituista työntekijää. Puolison lisäksi mukana on hänen äitinsä. Max ei kuitenkaan kohtele perhettään toisin kuin muita alaisiaan.
Suurena motivaattorina työyhteisössä on avoimuus ja yhdessätekeminen. Myös luottamussuhde tukkureihin ja ammattikalastajiin on tärkeä.
Yrityksen pyörittämisen ja kehittämisen vastuuta Max on päässyt hiljattain jakamaan kokeneen keittiömestari Miki Kurkelan kanssa, josta tuli kesällä yrityksen osakas. Nyt aikaa jää vihdoin omalle perheellekin.
Kun Maxilta tiedustelee, tekisikö hän mitään toisin, jos hän olisi nyt aloittamassa yritystään, vastaus on lyhyt – ei. Tunteella tehdyt päätökset ovat kantaneet nuorta kalakauppiasta tähänkin asti.
Työyhteisön lämmin tunnelma välittyy myös asiakkaille. Ensi kertaa kalakaupoille tulevalle vinkataan parhaista valmistustavoista ja kanta-asiakkaiden kanssa vaihdetaan rauhassa kuulumisia. Herkkujen lisäksi mukaan saa hyvän mielen.
Anna palautetta jutusta