
Metsäkoneenkuljettajan työ on istumatyötä ja työvuorot venyvät 12-tuntisiksi
Modernin metsätyökoneen ohjaamossa on hiljaista ja lämmintä. Ja helteellä puolestaan mukavan viileää. Nykypäivänä haasteena ovatkin pitkät vuorot ja jatkuva istuminen.
Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.
Organisaatioissa tehdään säännöllisesti muutoksia, mutta muutosyrityksistä on esitetty epäonnistuvan jopa 90 prosenttia.
– Yhtenä syynä epäonnistumiseen voi olla kaltoin kohdeltu, pirullinen ongelma, jota ei oteta johtamisessa huomioon ja ratkota kokonaisvaltaisesti, sanoo muutosjohtamisesta väitellyt Juha Lindell.
Pirulliset ongelmat ovat laajoja haastavia kokonaisuuksia, jotka koskettavat usein koko organisaatiota ja ulkopuolisiakin tahoja. Esimerkiksi irtisanomisuhka voi levittää vaikutuksensa koko organisaatioon ja sen ulkopuolelle, vaikka se koskisikin vain osaa organisaatiosta.
Ongelman voi selättää yhteistoiminnallisuudella. Lindell kehitti puntaroivan organisaatioraadin ratkaisemaan pirullisia ongelmia.
Muutosjohtajuuden pirullinen puoli
Modernin metsätyökoneen ohjaamossa on hiljaista ja lämmintä. Ja helteellä puolestaan mukavan viileää. Nykypäivänä haasteena ovatkin pitkät vuorot ja jatkuva istuminen.
Etätyössä tarvitaan uudenlaista sosiaalista älykkyyttä, kun tunnetilatkin pitäisi aistia verkon kautta. Työyhteisössä jokainen on vastuussa viestinnän tehosta ja kommunikoinnin sujuvuudesta.
Kalakauppias Max Grönholm ei suostu nimeämään lempikalaansa, sillä ei ole olemassa kalaa, josta hän ei hyvin valmistettuna pitäisi. Lempivedeneläviään Maxin Kala on myynyt vuodesta 2016 Espoon Kauklahdessa. Max perusti kaupan vanhaan puutaloon kiemuraisen kylätien varrelle, ja siitä asti kauppa on käynyt. Jopa niin hyvin, että viime vuonna myymälä siirtyi isompiin tiloihin Kauklahden Lasihyttiin. Intohimo tuoreeseen
Maailmanlaajuinen koronavirus yllätti yhteiskunnan ja liike-elämän maaliskuussa. Pahiten osumaa otti ravintola- ja matkailuala. Ravintoloitsija Henri Alén tiesi, että kriisijohtamisessa tärkeintä on viestiä selkeästi. Vain näin voi selvitä kriisistä mahdollisimman vähin vaurioin – jos siitä on mahdollista selvitä.