– Vaihtuvat maisemat tarjoavat uusia lenkkeilymahdollisuuksia, ja matkustankin aina lenkkivarusteet laukussa. Samalla tulee huolehdittua fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista työn ohessa, Tuomo Airisniemi sanoo.

Henkilö

16.05.2019

Tilintar­kastajankin työ on liikkuvaa

Vaikka tilintarkastajan työ onkin pääsääntöisesti asiakkaiden tapaamista omalla toimistolla, siihen liittyy myös liikkumista paikasta toiseen – jopa ympäri Suomen.

– Toimialueeni ulottuu Helsingistä Länsi-Suomen kautta Rovaniemelle, mutta eniten käyn Pohjois-Savossa. Sinne suuntautuu lähes puolet vuosittaisista 50–60 työmatkapäivistäni, tilintarkastus- ja kirjanpitoyrittäjä Tuomo Airisniemi Kuusamon Laskennasta kertoo.

Varsinaisen tilintarkastustyön lisäksi hän kuvaa työtään kuin kartturina toimimiseksi asiakkaan ja viranomaisten välillä, erityisesti verolainsäädännön näkökulmasta.

– Keskustelun kautta asiakasta autetaan ymmärtämään, millaisia riskejä ja veroseuraamuksia joihinkin päätöksiin voi sisältyä, ja millaisten vaihtoehtojen kautta asiakas pääsee samaan lopputulokseen. Asiakkaiden auttaminen siten, että he hyötyvät palveluistamme ja voivat keskittyä olennaiseen bisnekseensä on mielestäni parasta tässä työssä.

Matkustaminen ympäri Suomen on Airisniemen mielestä pelkästään rikkaus.

– On mielenkiintoista huomata, miten eri tyyppisiä ihmisiä Suomessa on maakunnittain, verrataan vaikka Savoa Turun ja Porin seutuun tai Pohjois-Suomeen. Siksi nautin siitä, että asiakkaita on eri puolilla Suomea. Olen itse avoimin mielin ja aidosti kiinnostunut muustakin kuin heidän varsinaisesta bisneksestään. Paikallistuntemus syventää ymmärrystä yritystoiminnasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.