Lyhyet

• 10.09.2018

Pitkät sairauspoissaolot vähentyneet erityisesti Helsingissä

Tuoreimpien Kunta10-tutkimuksen tulosten mukaan lyhytkestoiset sairauspoissaolot ovat lisääntyneet ja pitemmät, yli kolme päivää kestävät, sairauspoissa­olot ovat vähentyneet kunta-alalla. Erityisesti pitkät poissaolot ennustavat heikentymistä tulevassa terveydessä ja työkyvyssä.

Erittäin selvästi pitkät sairauspoissaolot ovat vähentyneet Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalla: vuoden 2016 5,4 prosentista viime vuoden 4,9 prosenttiin.

– Työkykyjohtamisen parantuminen on ollut tavoitteitamme. Olemme laatineet olemassa olevien materiaalien lisäksi uusia malleja ja kouluttaneet esimiehiä varhaisen tuen mallien käyttöön vuodesta 2016 lähtien, kertoo työhyvinvointi­asiantuntija Anne Heikkilä.

Kaupunki on myös tiivistänyt yhteistyötään työterveyshuollon, Työterveys Helsingin kanssa: on luotu suositukset sairauspoissaolojen tarpeen ja keston ­arviointiin tuki- ja liikuntaelinsairauksissa, kehitetty työfysioterapeuttien suora­vastaanottopalvelu sekä matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut työssä selviytymistä haittaavien oireiden hoitoon.

Lue Kunta10-tutkimuksesta lisää Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.