Tällainen on Duunitorin viestintäjohtaja Aino Salosen työpäivä
Aino Salonen voi omassa työssään vaikuttaa koko työelämän kehittämiseen, kuten rekrytointien palkka-avoimuuteen ja sukupuolineutraaleihin ammattinimikkeisiin.
Työelämämedia Duunitorin työnhakukoneessa on kymmeniätuhansia työpaikkailmoituksia. Yritys tuottaa palveluita sekä työnantajille että työntekijöille. Työnantajia se palvelee muun muassa markkinoimalla työpaikkoja.
– Voimme esimerkiksi tehdä videon, jossa kerrotaan, minkälaista on työskennellä kyseisessä yrityksessä. Työnantajille myydään myös mahdollisuutta saada työpaikkailmoitukselleen parempaa näkyvyyttä eri kanavissa, kertoo Duunitorin Suomen ja Ruotsin toimintojen viestintäjohtaja Aino Salonen.
Salonen aloitti Duunitorin viestintäjohtajana lokakuun alussa. Sitä ennen hän työskenteli yhtiössä toimituksellisesta sisällöstä vastaavana sisältö- ja viestintäpäällikkönä. Uudessa tehtävässään hän vastaa Duunitorin viestinnästä, toimituksellisista sisällöistä verkossa ja somessa sekä osallistuu Duunitorin ruotsalaisen alustan Jobblandin kehittämiseen
Duunitorilla on satoja sosiaalisen median sivuja. Median sisällöistä vastaa yli kymmenen työntekijän sisältötiimi sekä joukko freetoimittajia.
Hyvä työyhteisöviestintä on Salosen mielestä läpinäkyvää, johdonmukaista ja vuorovaikutteista.
– Olen työskennellyt pitkään digitaalisen median ja sosiaalisen median parissa. Siellä olen oppinut, että ihmisten reaktiot ja etenkin kommentit ovat tärkein mittari.
Duunitori kannustaa työnantajia kertomaan palkan tai palkkahaitarin avoimesti työnhakijoille.
Duunitorilla on aktiivinen yleisö, ja moni yrityksen uudistus on noussut yleisöltä. Esimerkiksi rekrytointien palkka-avoimuus on yksi niistä.
– Moni on ollut sitä mieltä, että työpaikkailmoituksessa tulee kertoa työtehtävän palkka. Moni kokee myös palkkatoiveen määrittelemisen vaikeana asiana.
Palkasta kertovat jutut ovatkin todella suosittuja Duunitorin sivuilla. Duunitori kannustaa työnantajia kertomaan palkan tai palkkahaitarin avoimesti työnhakijoille. Se näyttää esimerkkiä ilmoittamalla palkat yrityksen omissa työpaikkailmoituksissa.
– Työssäni on palkitsevaa, että voin olla mukana uudistamassa työelämää. Esimerkiksi työkaverini esiin nostamat sukupuolineutraalit ammattinimikkeet ajavat muutosta. Yhteinen tavoitteemme onkin fiksumman ja reilumman työelämän edistäminen.
Hakeminen voi kestää vain muutaman minuutin.
Duunitorin palvelulla työpaikan hakeminen onnistuu ilman CV:tä, hakemuskirjettä ja monimutkaisen lomakkeen täyttämistä. Hakeminen voi kestää vain muutaman minuutin. Kun työpaikkailmoituksen näkee vaikkapa bussissa, paikkaa voi hakea vastaamalla muutamaan kysymykseen. Niiden perustella työnantaja tekee päätöksen jatkoon pääsystä.
– Haluamme helpottaa työnhakua, joka on monissa paikoissa vielä työlästä, kankeaa ja vanhanaikaista.
Duunitorin sisäinen viestintä tapahtuu pitkälti Slack-alustalla.
Salosen työssä haastavinta on tasapainoilla viestinnän monien eri kanavien ja kohderyhmien välillä.
– Koen usein riittämättömyyden tunnetta. Pidän tärkeänä muiden auttamista ja sparraamista, mutta kaikessa en voi olla mukana.
Duunitorin sisäinen viestintä tapahtuu pitkälti Slack-alustalla. Salosen mukaan sähköposti on kankea, eikä sitä ole ikinä käytetty Duunitorilla sisäisen viestinnän välineenä.
– Slackissa on matala kynnys keskustella. Esimerkiksi toimitustiimimme kanavalla kysymme toisiltamme apua vaikkapa juttujen näkökulmiin, konsepteihin ja otsikoihin.
Vuorovaikutus on Salosen mielestä tärkeää myös sisäisessä viestinnässä. Duunitorilla pyritään läpinäkyvyyteen: avoimilla Slack-kanavilla kaikki saavat tietoa ja voivat osallistua keskusteluun.
Rennot kohtaamiset kasvokkain sekä työajalla että sen ulkopuolella ovat Salosen mielestä arvokkaita.
Duunitorilaisilla on mahdollisuuksia viettää myös vapaa-aikaa yhdessä. Esimerkiksi hiljattain halukkaat olivat luontoretkellä, jolla oli mukana myös lapsia ja lemmikkejä. Viikoittain tarjolla on ammattivalmentajan juoksu- ja kiertoharjoittelutreenit.
– Meillä on myös joogaa ja peli-iltoja. Kesällä teimme matkan Tukholmaan. Työajan ulkopuolinen yhdessä olo on tietysti vapaaehtoista.
Nykyään työyhteisöviestintä tapahtuu usein digialustoilla ja etäpalavereissa. Rennot kohtaamiset kasvokkain sekä työajalla että sen ulkopuolella ovat Salosen mielestä arvokkaita, koska ne luovat yhteishenkeä.
Duunitori on työpaikkana suosittu: esimerkiksi yhtä sisällöntuottajan paikkaa voi hakea 200 ihmistä.
– Olemme pyrkineet rakentamaan yrityksestämme houkuttelevan työnantajan. Voin sanoa, että meillä on töissä tosi hyvä henki. Se on mielestäni yksi onnistuneen työyhteisöviestinnän mittari.
Viestintäjohtajan läsnätyöpäivä
8.30–9.30 Moikkaan työkavereita ja tarkistan kalenterin sekä minulle tulleet meilit ja viestit. Katson, mitä uutta sisäisen viestinnän kanavassamme Slackissa on. Tarkistan mediamme ja somen analytiikkaa, mediaosumat sekä mistä Linkedinissä keskustellaan.
9.30–11 Valmistelen yhtä Duunitorin viestinnällistä ulostuloa, joka ajoittuu kuukauden päähän. Kaivan ja kokoan dataa sitä varten sekä suunnittelen siihen liittyvää mediaviestintää.
11–12 Pidän palaverin Duunitorin 1,5 kuukautta sitten aloittaneen sisällöntuottajan kanssa. Puhumme Tiktokin mahdollisuuksista, koska hänellä on siitä syvää osaamista. Valmistauduimme isomman porukan Tiktok-palaveriin.
12–14 Lounastapaaminen livenä Pohjoismaiden markkinointia vetävän kollegani kanssa. Olen vasta aloittanut Duunitorin Suomen ja Ruotsin toimintojen viestintäjohtajana. Olemme kasvuyritys, joten puhuimme paljon rekrytoinnista.
14–14.30 Kävin läpi pian julkaistavaa artikkelia ja mietin siihen vetävämpää otsikkoa.
14.30–15.30 Kävimme valmennuskeskustelun yhden myyjän kanssa. Siinä kävimme läpi hänen kehittymistään ja tavoitteitaan ja sitä, miten tähän saakka on mennyt. Tapaaminen oli haikea, koska se oli viimeinen valmennuskeskusteluni. Uuden toimenkuvani vuoksi joudun luopumaan sisäisen valmentajan tehtävästä Duunitorilla.
15.30–16.15 Päivän päätteeksi katsoin läpi Slackin ja meilit.
17.15–19.00 Vietimme työkavereiden kanssa vapaamuotoista ja vapaaehtoista vapaa-aikaa. Firma tarjosi halukkaille ruoan. Se oli mukavaa yhdessä oloa.
Anna palautetta jutusta