
Metsäkoneenkuljettajan työ on istumatyötä ja työvuorot venyvät 12-tuntisiksi
Modernin metsätyökoneen ohjaamossa on hiljaista ja lämmintä. Ja helteellä puolestaan mukavan viileää. Nykypäivänä haasteena ovatkin pitkät vuorot ja jatkuva istuminen.
Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.
Suomalaisen Kirjallisuuden seura kerää muistitietoa kaikenlaisista johtamiskokemuksista. Johtamista voi tarkastella esimiehen, alaisen, kollegan, luottamushenkilön, työsuojeluvaltuutetun, hr-asiantuntijan, johtamisen kehittäjän tai vaikkapa sivullisen roolissa.
Kokemukset ja havainnot voivat liittyä työelämän ohella myös vapaaehtoistoimintaan, kouluun tai vapaa-aikaan.
Tekstien lisäksi SKS:n arkisto ottaa vastaan valokuvia, äänitteitä, vanhempia muistelutekstejä ja haastatteluita 15.2.2020 saakka.
Johtamisasiantuntijat, tietokirjailijat Pauli Juuti sekä Tapio Aaltonen toimivat aineistokeruun kummeina ja kirjoittavat aineiston pohjalta kirjan. Aineisto on avoin myös myöhempää tutkimuskäyttöä varten.
finlit.fi/fi/arkisto > Vastaa keruisiin > Hyvä ja paha pomo.
Modernin metsätyökoneen ohjaamossa on hiljaista ja lämmintä. Ja helteellä puolestaan mukavan viileää. Nykypäivänä haasteena ovatkin pitkät vuorot ja jatkuva istuminen.
Etätyössä tarvitaan uudenlaista sosiaalista älykkyyttä, kun tunnetilatkin pitäisi aistia verkon kautta. Työyhteisössä jokainen on vastuussa viestinnän tehosta ja kommunikoinnin sujuvuudesta.
Kalakauppias Max Grönholm ei suostu nimeämään lempikalaansa, sillä ei ole olemassa kalaa, josta hän ei hyvin valmistettuna pitäisi. Lempivedeneläviään Maxin Kala on myynyt vuodesta 2016 Espoon Kauklahdessa. Max perusti kaupan vanhaan puutaloon kiemuraisen kylätien varrelle, ja siitä asti kauppa on käynyt. Jopa niin hyvin, että viime vuonna myymälä siirtyi isompiin tiloihin Kauklahden Lasihyttiin. Intohimo tuoreeseen
Maailmanlaajuinen koronavirus yllätti yhteiskunnan ja liike-elämän maaliskuussa. Pahiten osumaa otti ravintola- ja matkailuala. Ravintoloitsija Henri Alén tiesi, että kriisijohtamisessa tärkeintä on viestiä selkeästi. Vain näin voi selvitä kriisistä mahdollisimman vähin vaurioin – jos siitä on mahdollista selvitä.