Jo yli 1,1 miljoonaa työntekijää on suorittanut Työturvallisuuskortti-koulutuksen.

Työturvallisuus

12.09.2016

Työturvallisuuskortti uudistuu

Työturvallisuuskortti-koulutus uudistuu. Keskeinen syy Työturvallisuuskortin uudistamiseen on työturvallisuuden haasteiden muuttuminen yhteisillä työpaikoilla.

– Perinteisten fyysisten vaaratekijöiden, kuten koneiden ja laitteiden, lisäksi työpaikoilla korostuvat nykyään kuormitustekijät, kuten muuttuvat työryhmät, tiedonkulkuun liittyvät ongelmat ja väkivallan uhka, sanoo Työturvallisuuskortista vastaava asiantuntija Mira Seppänen Työturvallisuuskeskus TTK:sta.

Työturvallisuuskortti-koulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Uudistuksen ansiosta Työturvallisuuskortti-koulutuksessa opitaan entistä paremmin havainnoimaan ja tunnistamaan vaaroja ja kuormitustekijöitä työpaikalla. Koulutus voidaan entistä tehokkaammin kytkeä osaksi työpaikkojen
henkilöstökoulutusta.

Uudistustyöhön osallistui kahden vuoden aikana yrityksiä, Työturvallisuuskortti-kouluttajia, työmarkkinajärjestöjen edustajia ja oppilaitoksia. Uudistustyössä otettiin huomioon muiden korttijärjestelmien sisältöjä ja poistettiin päällekkäisyyksiä. Työturvallisuuskortin suorittaminen kestää yhden koulutuspäivän myös uudistuksen jälkeen.

– Uudistuneessa koulutuksessa on selkeät oppimistavoitteet. Tavoitteena on koulutus oppimisen vuoksi, ei kortin saamisen vuoksi, kertoo Seppänen.

Työturvallisuuskortti-koulutuksen laatua arvioidaan jatkuvasti. Nykyinen koulutus saa keskimäärin erittäin hyviä arvioita. Työturvallisuuskeskus on kesäkuussa aloittanut Työturvallisuuskortti-kouluttajille koko maan kattavan syyskuuhun kestävän infokiertueen, jossa tavoitetaan yli 400 Työturvallisuuskortti-kouluttajaa.

Työturvallisuuskortti-kouluttajia on Suomessa noin 3 000, ja Työturvallisuuskortin on suorittanut yli 1,1 miljoonaa ihmistä. Tänä vuonna Työturvallisuuskortin suorittaa arviolta 150 000 ihmistä. Heistä suuri osa käy korttikoulutuksen eri alojen ammatillisissa oppilaitoksissa.

www.tyoturvallisuuskortti.fi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.