Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

”Kanttitaikinakin kierrätetään”

Työhyvinvointi

08.02.2022

– Fazer on hyvä esimerkki siitä, miten yritys voi aivan konkreettisin teoin ehkäistä ilmastonmuutosta, sanoo Tomas Teräs, Fazer Leipomot Suomen tekninen johtaja.

Vastaan Fazer Leipomoiden teknisistä toiminnoista, kuten kunnossapidosta ja investoinneista tuotantolaitoksissamme Vantaalla, Lahdessa ja Lappeenrannassa. Olen ollut tässä tehtävässä neljä vuotta, ja koko sen ajan vastuullisuusajattelu on ollut näkyvää ja vahvistunut päivittäisessä työssä.

Fazerilla ilmastonmuutoksen torjunta on iso osa yrityksen strategiaa. Konkreettisia vastuullisuustekoja ovat esimerkiksi pakkausten muovin määrän vähentäminen, kakkurasioiden tekeminen kierrätyspulloista ja uusien tuotteiden kehittäminen hävikin vähentämiseksi. Tuotannossa käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

Kanttitaikinan kierrättäminen vähentää ruokahävikkiä noin 300 000 kiloa vuodessa.

Minun tiimissäni edistämme ilmastotavoitteiden saavuttamista esimerkiksi investoimalla uusiin teknologioihin, kuten paistouuneihin, joiden ansiosta säästyy energiaa, ja pakkauskoneeseen, joka käyttää pelkän muovin sijaan useampia eri materiaaleja, kuten paperia – Fazer Leipomoissa on kolmessa vuodessa vähennetty muovia yli 50 miljoonan leipäpussin verran.

Tuntuu hyvältä, että pystymme kehittämään ilmastotavoitteita edistäviä uusia innovaatioita, joista koko organisaatio innostuu. Vuoden 2020 aikana toimme Vantaan leipomoon järjestelmän, jossa yli jäänyt taikina, eli kanttitaikina, kierrätetään automaattisesti takaisin valmiin taikinan sekaan. Tämä vähentää ruokahävikkiä noin 300 000 kiloa vuodessa.

Loppu taikinahävikki, jota ei pystytä tuotannollisesti hyödyntämään, toimitetaan ST1:lle biopolttoaineen raaka-aineeksi, eikä mitään mene hukkaan.

Tuotantohenkilöstöltä saamme hyviä ideoita hävikkiä vähentävistä toimintatavoista.

Keskustelu ilmastoasioista työpaikalla on selvästi lisääntynyt, ja fazerilaiset tuntuvat tietävän paljon vastuullisuudesta. Tuotantohenkilöstöltä saamme hyviä ideoita esimerkiksi hävikkiä vähentävistä toimintatavoista. Henkilökunnalla on iso merkitys vastuullisuustyössä, sillä tuotannossa työskentelevät ihmiset näkevät päivittäin, mikä toimii ja vaikuttaa.

Ilmastoajattelu kuuluu myös siviilielämääni. Haluan tehdä vuosittain henkilökohtaisen ilmastoteon. Kotiini on tulossa maalämpö ja seuraavaksi vaihdan polttomoottoriauton sähköautoon. Pyöräilen myös paljon enemmän kuin ennen – se on loistava tapa ehkäistä ilmaston lämpenemistä ja parantaa kuntoa.”

 

Lue lisää ilmastonmuutoksen torjumisesta työpaikoilla:

Kahvia vain tarpeeseen ja yli 10 muuta helppoa keinoa torjua ilmastonmuutosta työpaikalla

Konsultti Annastina Saari: “Nyt tarvitaan tekoja, puhe ei riitä”

Ympäristöjohtaja Elina Ojala: “Lahti näyttää esimerkkiä muille”

 

Kommentoi

Kommentteja

  • st says:

    Toivoisin Telmassa korostettavan erityisesti sosiaalista vastuullisuutta (henkilöstön työturvallisuus ja -hyvinvointi, työolot sekä tuote- ja palvelujen turvallisuus), koska sitä puolta tuodaan vähemmän esille vastuullisuudesta puhuttaessa.