kolumni

13.09.2021

Telma-lehti uudistui

Telma-lehden teemat ja jutut ovat jatkossakin laajasti työelämän ajankohtaisia asioita käsitteleviä, mutta ulkoasu ja sisältöjen käsittely on saanut muodonmuutoksen. Teemme lehteä teitä lukijoita varten, siksi on tärkeää, että saamme teiltä palautetta. Voit lähettää sitä meille osoitteeseen telma@telma-lehti.fi.

Elämme aikaa, jossa työelämä muuttuu nopeasti. Olemme koonneet tähän numeroon tietoa ja vinkkejä monista kiinnostavista aiheista, kuten työyhteisöviestinnästä, tavoitettavuudesta, työn tuunaamisesta ja hybridityöskentelystä.

Tietoturvasta huolehtimiseen on nykyään kiinnitettävä huomiota koko ajan, koska kaikki on verkossa. Valtava määrä tietoa on tallennettuna ja arkaluontoisia tietoja siirretään verkon yli helposti.

Onneksi työväkivaltaa voidaan ehkäistä ennalta.

Sosiaalinen media on tuonut mukanaan paljon hyvää, mutta myös paljon kielteistä. Ylilyövää kielteistä palautetta ja jopa rankkaa somekiusaamista tai maalittamista esiintyy. Emme ehkä voi vaikuttaa toisten käyttäytymiseen, mutta voimme luoda toimintamalleja someriskien ennaltaehkäisyyn ja tilanteiden käsittelyyn.

Yksi eniten lisääntyvä työpaikkojen työturvallisuusongelma on työväkivalta ja väkivallan uhka, erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon aloilla. Onneksi työväkivaltaakin voidaan ehkäistä ennalta.

Osatyökykyisten työllistyminen on tärkeää sekä jokaisen yksilön että koko yhteiskunnan kannalta. Kerromme, miten työllistymistä voidaan edistää ja mitä työkykykoordinaattori tekee.

Mitä koronapandemiasta on opittu?

Kun puhutaan tästä ajasta, luonnollisesti kaikkien huulilla on korona. Mitä sen myötä on tapahtunut työpaikoilla ja miten se kaikki on ollut mahdollista? Mitä on opittu ja mikä siitä jää olemaan, kun palataan uuteen normaaliin? Terveyden ja turvallisuuden merkitys on korostunut kaikissa töissä, nyt myös entistä enemmän toimistotyössä. Vaarojen tunnistaminen, riskien arviointi, perehdyttäminen ja työsuojelun yhteistoiminta ovat koronaan varautumisen myötä kehittyneet. Tehdään näistä positiivisista muutoksista pysyviä toimintamalleja jatkossakin.

 

Rauno Hanhela

Telma-lehden toimitusneuvoston puheenjohtaja

5 vastausta artikkeliin “Telma-lehti uudistui”

 1. Kirsi Kettunen sanoo:

  Kivan värikäs :)

 2. Pirkko Jämsen sanoo:

  Hienosti onnistunut TELMA lehden uudistus – onnittelut!

 3. Susanna Eerola sanoo:

  Todella hyvin onnistunut uudistus :)

 4. Merja Vihersalo sanoo:

  Tykkäsin. Hyvä uudistus.

 5. Päivi Karhumaa sanoo:

  Nyt tehty uudistus on hyvin onnistunut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.