Julkaisut

18.05.2017

Luottamuksen rakentaminen työyhteisön vuoro­vaikutuksessa

Kari Laine ja Päivi Rauramo, TTK 2017

Miten luottamus näkyy työpaikalla?

Luottamus näkyy työpaikoilla vastuullisuutena: jokainen kantaa vastuunsa sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä. Luottamus ja oikein jaetut vastuut ovat työn tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kulmakiviä. Luottamus mahdollistaa osaltaan hyvän työilmapiirin, tiedon kulun ja organisaation oppimisen. Luottamusta omaava yhteisö on valmiimpi kohtaamaan muutoksia, vaikeuksia ja kriisejä sekä ennakoimaan ja ratkaisemaan ongelmia.

Työturvallisuuskeskus TTK tarjoaa luottamuksen rakentamiseen sähköisen työkirjan ohella aineistoja ja muita kehittämistyövälineitä sekä koulutusta ja valmennusta myös kasvokkain.

Sähköinen työkalu ja digijulkaisu:

Aineiston tavoitteena on auttaa työyhteisöjä, tiimejä ja yhteistyöryhmiä rakentamaan luottamusta työn vuorovaikutustilanteissa.

Työkirjan hyödyntämiseen tarvitaan ryhmä ja sille vetäjä, esimerkiksi esimies. Vetäjä käynnistää kehittämistyön kutsumalla yhteisön jäsenet sähköpostilla mukaan. Työkirja ohjaa ja tukee tiimien yhteistä pohdintasessiota luottamuksen vahvistamiseksi. Se myös tuo pohdinnan konkreettiset tulokset dokumentoituna kaikille osallistujille.

ttk.fi/luottamus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.