Julkaisut

01.12.2016

”Hyvät tyypit” – Tempera­mentti ja työelämä

Liisa Keltikangas-Järvinen, WSOY 2016

Työssäni työhyvinvoinnin kehittäjänä ja kouluttajana pohdimme kurssilaisten kanssa yhdessä säännöllisesti tekijöitä, joilla on vaikutusta yksilön työhyvinvointiin, menestymiseen ja onnellisuuteen. Johtajuus, muutokset, stressi, työkyky sekä ristiriitatilanteet työyhteisössä ovat aiheita, joiden ymmärtämiseen halutaan paneutua syvällisesti. Keskusteluissa kiinnostusta herättävät poikkeuksetta yksilölliset tekijät ja erityisesti persoonallisuuden ja temperamentin merkitys näiden edellä mainittujen aiheiden taustalla.

Liisa Keltikangas-Järvisen uusin kirja Hyvät tyypit – Temperamentti ja työelämä antaa vastauksen moneen kysymykseen, pohdintaan ja ihmettelyyn. Tutkimustieto käy kirjassa vuoropuhelua käytännön kuvausten sekä pirskahtelevan huumorin kanssa. Sanoman ymmärtäminen ei vaadi psykologian perusopintoja. Ilahduttavaa on hyvin kriittinen ja perusteltu kuvaus persoonallisuustestien tarkoituksesta ja käytöstä. Kirja antaa myös avaimet onnistuneempaan rekrytointiin ja henkilöstön sijoittumiseen oikeisiin tehtäviin. Siinä otetaan myös purevasti kantaa nykytrendin mukaiseen avotilatoimistoon työympäristönä.

Kirjan annista hyötyy jokainen, joka haluaa oppia itsetuntemusta ja ymmärtämään muita. Sen avulla on mahdollisuus tarkastella analyyttisesti oman elämän historiaa ja nykytilaa, ottaa opiksi, virittää sisäistä motivaatiota, menestyä ja voida paremmin. Kirjaa lukiessa piirtyy mieleen henkilöitä ja tilanteita oman elämän varrelta. Tunteet, ajatukset, kuvat soljuvat reflektiivisenä virtana. Lukukokemus yhdistää järjen ja tunteen innostavalla tavalla. Se johdattaa väistämättä ainakin minut myös kiinnostavaan parisuhdekeskusteluun kumppanin kanssa.

Työyhteisöt voivat hyödyntää kirjan sanomaa ja oppia kääntämään erilaisuuden ja monimuotoisuuden voimavaraksi. Esimiehen ja jokaisen yksilön vastuulla on huolehtia siitä, että ryhmässä syntyy erilaisuutta salliva, kunnioittava ja sitä hyödyntävä kulttuuri. Keltikangas-Järvinen auttaa meitä jokaista tässä tehtävässä.

Kirjoittaja on asiantuntija (palveluryhmä, yksityiset palvelu-alat, työhyvinvointi), Työturvallisuuskeskus TTK

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.